Jdi na obsah Jdi na menu
 


OHLÉDNUTÍ ZA ROKEM 2011

 Stejně jako předchozí rok, pokusím se o bilanci roku 2011. V oblasti sportovní kynologie jsme byli velice aktivní. Výcvik probíhal nejméně 1x týdně, ale spíše častěji. Figuroval nám většinou Karel Sedláček, kterému vděčíme za metodické vedení, ale naši psi si v průběhu roku "kousli" i do rukávů jiných figurantů (Petra Gotzmanna, Davida Hanela nebo Víti Krále). K výcviku jsme se scházeli ve Vítkově na cvičáku v neděli odpoledne,  v sobotu dopoledne jsme jezdili do Budišova a mimo to jsme navštívili občas cvičák v Nových Lublicích, v Oticích nebo v Krnově. Jedenkrát jsme navštívili kynology ve Městě Albrechtice a tím odstartovali novou spolupráci. Petr Gotzmann jezdí za výcvikem a figurováním na Hrabství, stopy šlapeme kdy a kde se dá. Místa na stopování, nejen v okolí Vítkova, je nepřeberné množství. Nyní jen stručně z činnosti: 


 3/2011        Petr Gotzmann obhájil kvalifikaci figuranta 1. třídy

  4/2011       Jitka Jakubíková se zúčastnila s hafíkama výstavy voříšků a  psů bez PP v Hranicích (Ricky zde obsadil 3.místo ve svém kruhu)

 4.6.2011            Den dětí v Nových Lublicích – předváděcí akce - všichni

 5/2011       Víkend KA-SE, výcvik a přebory – kemp Budišov/ cvičák

 6/2011        Petr Gotzmann – Výcvikové dny speciálních jednotek Libavá 2011

 8/2011        Předváděcí akce pro veřejnost Vítkov - Juventus 

 8/2011       Účast na závodech „O štít města Uničova“  Olina Menčíková s Kimem – první zkušenosti Velmi poučné!!!

 9.10.2011               Stopařský závod ve Šternberku – Jarda Menčík s Britou – 3. místo (pohár),

Petr Gotzmann – ukázky výcviku Dny NATO – Ostrava, předváděčky v lázních Klimkovice a ve Vratimově – Den IZS

10/2011       Příprava na zkoušky – všichni – cvičení a zlepšování, pilování a celkově -pokus o odreagování, neb všichni byli nervózní, jak to všechno dopadne

 28.10.2011           Zkoušky dle NZŘ - Jitka s Rickym ZM, Jarda s Britou ZM

 30.10.2011           Zkoušky IPO - Jitka s Rickym BH, Jarda s Britou, Olga s Kimem a Petr s Trishou - stopařské zkoušky FPR 1

 12/2011           Město Albrechtice s návštěvou rozhledny - zahájení nové kynologické spolupráce

 Petr Gotzmann - složení služební zkoušky z výkonu stupeň H1+ absolvování kurzu psovod se známkou výborný - Dobrotice (výcvikové středisko psovodů a psů Policie ČR)
- 13. ročník Memoriál npor. Radomíra Kuly ( Frýdek - Místek) -  Enzzo - 11 místo

  Změna prostředí – výcvik v Oticích s cizím figurantem – zajímavá zkušenost pro Britu – poprvé utekla od figuranta – co s ním. Když ho nezná, ne?

 

Po celý rok 2011 navštěvovali manželé Menčíkovi se svými canisterapeutickými psy  klienty v  domově důchodců v Budišově nad Budišovkou a ve Vítkově. 

 

 Bohužel nebylo jen veselých dní - dne 11.10.2011 naše řady opustil vipet Arkon Dany Haasové. Jeho psí život byl protkán mnoha skvělými výsledky na dostihových drahách. Arkone - pozdravuj tam naše kamarády. Více v kapitole Duhový most. 

  

Do příštího roku nám všem přeji hlavně spoustu elánu a kynologických kamarádů. Protože kynologie je pro dnešní uspěchaný svět tím nejlepším koníčkem

Takže máte-li psa a chcete s ním strávit pěkné chvíle nejen válením na gauči  , přijďte se mezi nás aspoň podívat a třeba se  inspirovat. A pokud psa nemáte - jste taky vítáni. Možná Vás přepadne pocit, že vám takový čtyřnohý kamarád opravdu, ale opravdu nezbytně chybí. A na druhou stranu - takových chlupáčků, kteří nedočkavě čekají na svého páníčka je.... a to nejen po vánocích. 




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář