Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odešel kamarád - Dick Matinicus

13. 1. 2013

 

Dick Matinicus - narozen narozen 29.12.1999

 

Dick byl krásný, tmavý německý ovčák s průkazem původu, se světlými znaky. Bohužel se u něj velmi brzo projevily problémy s kyčelním kloubem a už v roce musel být operován. Zbytek života strávil s kloubem umělým. Ale díky jeho dvornímu lékaři z Bílovce prožil dlouhý a spokojený život i s tímto handicapem. Nicméně nezahálel zdaleka tolik, jak by se mohlo zdát. Složil zkoušku ZOP se ztrátou jediného bodíku, několik let po sobě vyhrával klubové přebory, sbíral sympatie dětského publika na četných předváděcích akcích.p1080414.jpg

Nejedno dítko, trávící prázdniny na Hasičské škole v Mokřinkách, by si jistě vzpomnělo na chlupatého policistu, který skokem z jedoucího auta tvrdě zasahuje proti prchajícímu lumpovi.

p1010118.jpg

Po „zásahové“ akci pak, jako nejlepší kamarád pobíhal, mezi přítomnými diváky a nechal se s blahosklonným výrazem podrbat. Znaly ho děti nejen z Vítkova a okolí, ale i z Jančí, Lukavce, Budišova atd.

Působil však nejen ve „veřejném životě“, ale také jako domácí hlídač a vychovatel psího dorostu. Jeho tlapkami prošli NO Sally, Cyr, Ozák, RTW Enzo i současný benjamínek rodiny Argo. I toho ještě stihl poučit, jak se chovat ke starším.

img00001.jpg

Byl to skvělý kamarád, spolehlivý parťák, dokonalý strážce domácího klidu a nekompromisní učitel. Byl to prostě frajer.

Tak Dicku,  šťastnou cestu do psího ráje a pozdravuj…p1170781.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Vzpomínky - Dick Matinicus

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář