Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arcallach Ionmhain Norman, 11.10.2011

 Až přijde čas, kdy už nebudu zdravý, nedávej mě od sebe pryč. Raději mě drž ve svých rukou a dopřej mi milosrdný odpočinek. Já odejdu s myšlenkou, že můj život byl nejbezpečnější ve tvých rukou...

p1150303.jpg

 Dnes, to je 11.10.2011 v 11.hodin v 11 letech,  se na cestu za duhový most vydal Arkon - Arcallach Ionmhain Norman, vipet s PP,  přítel Dany Haasové. Arcon  - dosáhl spousty úspěchů nejen na dostihové dráze a byl to především skvělý kamarád. Z dosažených titulů je možné jmenovat tyto:

 

 

  • Šampion pro krásu a výkon
  • Mistr Moravydscf1255.jpg
  • Mistr Čech
  • Mistr České republiky
  • Mistr anglických dostihových plemen
  • Dostihový mistr klubu A.D.P.
  • Nejlepší sprinter
  • Vícemistr Moravy v seniorech

 

dscf5663.jpg

Můj milý kamaráde,

odešel jsi tam, odkud není návratu – je ti tam jistě dobře, protože ses znovu setkal se svou starou partou a spokojeně běháte po věčně zelených loukách. Nic už vás netrápí, smutek jste zanechali nám, lidem. Nezbývá než vzpomínat na léta, která jsme společně prožili. Na první loužičky a okousané boty, první start na dostihové dráze, kde jsi se zachoval jako profík a  napoprvé zvládl start z boxu. Pak přišly první dostihy a z tebe se stal bojovník – na pohled křehký, ale na dráze nezdolný. Soupeři si pomalu zvykali, že když je Arcallach Ionmhain Norman na startovní listině, nemají s vítězstvím počítat.

arcon-2.jpg

V roce 2003 jsme odjeli do Mladé Boleslavi na Velkou cenu whipetů. Mezi 60 psy jsi se probojoval do finále mezi 6 nejrychlejších a v závěrečném závodě jsi s velkým náskokem vyhrál. Získal jsi titul „ Mistr anglických dostihových plemen“ a tvé jméno je navždy vyryto na velikém putovním poháru. O rok později musela o vítězství rozhodnout cílová kamera, která ti přisoudila nádherné druhé místo. A v dalším ročníku jsi pro zranění po startu „dokulhal“ do cíle šestý. Přesto neznám psa, který by tři roky po sobě obhájil svou účast ve finále tohoto významného dostihu. Tys to dokázal!

arcona-.jpg

Jezdili jsme na výstavy, pro radost dělali agility, ale i obranu a figurant neměl šanci utéct.

Složili jsme spolu se skvělým výsledkem nejednu zkoušku poslušnosti a při tvém vystoupení zírali i majitelé služebních plemen – byl jsi prostě úžasný. Odměnou ti kupodivu nebyly párečky, či kuřátka, ale kapsy plné mrkve, nebo brokolice, doma jsi na zahradě obíral rybíz a jahody – i v tomhle jsi byl výjimečný.

I chvíle klidu sis dovedl vychutnat – celodenní  spánek na gauči jsi považoval za maximální míru pohybu, který jsi mimo dostih ochoten provozovat. Byl jsi velký tak akorát, aby sis mohl položit hlavu přesně do mého klína a nechat se pohladit – chybíš nám a my na tebe nikdy nezapomeneme. Obohatil jsi nás a my jsme šťastní, že jsme s tebou mohli být celých jedenáct let.

Dana

 dscf2538.jpg